Csúszós felület: Használjunk csúszásgátló szalagot - GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Csúszós felület: Használjunk csúszásgátló szalagot

Csúszós felület: Használjunk csúszásgátló szalagot

A fő közlekedési területek, úgymint a lépcsők, bejárati terek, „fordulók”, folyosók, hidegpadló burkolatai a legtöbb esetben nem csúszásmentesek, így nedvesség hatására kifejezetten balesetveszélyessé válhatnak, amely következménye lehet egy kisebb horzsolás, de akár törést vagy ennél is komolyabb sérülést is szenvedhetünk.

A balesetek megelőzése céljából használjunk öntapadós csúszásgátló szalagot. Ezek többsége kül- és beltéri felületre egyaránt alkalmazható.

Otthoni felhasználás

Amennyiben saját otthonunkra és annak környezetére gondol, már ott is nagyon sok olyan felületet találunk, amely időjárási vagy egyéb körülményeknek köszönhetően csúszásveszélyessé válhat. Ilyen lehet például a lakás bejárathoz vezető térburkolat felülete vagy például a meredek garázsbeálló. Az általában csúszásveszélyes helyeken – pl. lépcsőkön – kívül kiemelhetjük még a létrák, fürdőkádak, zuhanyzók és környezetük veszélyességét is.

Egészségügyi- és sportlétesítmények

Balesetvédelmi szempontból talán az egyik legfontosabb kiemelni a kórházak, egészségházak akadálymentesítését, ugyanis ezeket a helyeket túlnyomórészt idős, terhes, sérült, vagy mozgáskorlátozott személyek látogatják. Ezekben a létesítményekben is csúszhatnak a fürdőszobai területek, nagy forgalmú folyosók, várótermek, rámpák, baleseti osztályok… sportlétesítmények esetében pl.: az uszodák hidegburkolatai. A csúszásgátló szalagok használata költségkímélő megoldás mivel a megfelelő elhelyezés mellett jelentős mértékben lecsökkenthető a balesetek száma. További felhasználási területek lehetnek a különböző sportlétesítmények öltözői, padlózata, zuhanyzói, szaunái is.

Ipari felhasználás

Itt legfőképpen a rámpák, gyártócsarnokok, tűzlépcsők, létrák és raktárhelyiségek csúszásmentesítése lehet lényeges, mellyel számos munkahelyi baleset előzhető meg. A csúszásgátló szalag alkalmas az akadálymentesítésre használt taktilis sávok képzésére. A különböző szélességben rendelkezésre álló szalagokból az akadálymentesítési mérnök által tervezett sávok alakíthatók ki.

Sára