SOPRO PF 1-K PFLASTERFUGE – A természetes kőfugázók sztárja
SOPRO PF 1-K PFLASTERFUGE – A természetes kőfugázók sztárja

SOPRO PF 1-K PFLASTERFUGE – A természetes kőfugázók sztárja

A Sopro flaszter fugázó habarcsa egy komponensű, diszperzió tartalmú, oldószermentes, készre kevert és a levegő oxigénjére kikeményedő anyag.

A fugázó habarcs kis igénybevételnek kitett (pl. gyalogosforgalmú területek, kerti utak, teraszok, stb.) térkő és természetes kőburkolatok számára már 3 mm-es fugaszélességtől alkalmazható. Nagy előnyei között szerepel, hogy vízáteresztő, fagy- és sóálló és ellenáll a nagy nyomású vízsugaraknak is.

A fugákat a fugázó habarcs felhordása előtt gondosan meg kell tisztítani. Javasoljuk a fugázandó felület előkezelését Sopro Pflaster-Fughilfe fugázáskönnyítő anyaggal. A felületeket a kezelés után könnyebb kifugázni és egyszerűbb tisztítani. A fugázáskönnyítő alkalmazásával elkerülhető a kőburkolat felületén visszamaradó fugázóanyag. A fugázandó felületnek száraznak kell lennie. A vákuumfólia eltávolítása után a felhasználásra kész habarcsot a fugázandó felületre kell önteni.
Az anyagot gumi lehúzó léccel a fugákat feltöltve és jól tömörítve a fugákba kell húzni. Ezt követően a burkolatot puha seprővel (kókuszseprű) körkörös mozgással a felesleges anyagtól meg kell tisztítani. Eközben a fugák felületét tömöríteni kell és el kell simítani. A lesepert habarcsmaradékokat nem szabad a még nyitott fugákba seperni. A frissen kifugázott felületet 24 óráig nedvesség, por és egyéb szennyeződés ellen fóliával védeni kell. A fóliának nem szabad a felületre rásimulnia, hanem biztosítani kell alatta a szellőzést.

Kb. 7 nap elteltével a fugák a teljes terhelésnek kitehetők.

Sára