menü

Vízszigetelés fontossága

Címkék

Vízszigetelés fontossága

A hőszigetelés mellett a nedvesség elleni védelemre is nagy hangsúlyt kell fektetünk hiszen ennek hiányában a ház szerkezetét károsítva a penészesedés kialakulásának folyamatát is ,,elősegítjük”. Így fontos, hogy nedvességmentessé tegyük épületünket.

Vízszigetelés fontossága  illusztráció

A nedvesség három irányból juthat be az épületszerkezetbe. Érkezhet felülről csapadék formájában, alulról talajnedvesség formájában vagy az általunk használt víz formájában is. A falakba, lábazatokba való talajnedvesség felszívódása, gombásodás, pince vagy mennyezeti sarkok nedvesedésénél gyanakodhatunk arra, hogy a meglévő vízszigetelés rossz állapota vagy ennek hiánya okozhatja a problémákat.

Vízszigetelés fontossága  - 1

A vízszigetelés szükségességét nedvességhatások alapján 2 csoportba oszthatjuk. Első csoportja a fürdők, konyhák rendeltetetés szerű használata közben keletkező nedvesség. A másik üzemi szinten (uszodák, kazánházak) történő működés során keletkező nedvességhatások.
A nedvesség meggátlását 3 féle módszer segítségével érhetjük el. 
• Bitumenes szigetelés előnye, hogy melegítés nélkül felhordható és a közvetlenül nedves felületen is tudjuk alkalmazni, ami a száradást követően összefüggő vízálló réteget képez. 
• Műanyagos szigetelés technikai odafigyelés mellett már egy rétegben alkalmazható ez pedig megkönnyíti a kivitelezés folyamatát. 
• További vízszigetelési módok körébe tartoznak a különböző kenhető vagy szórótechnikával felvihető anyagszigetelések, vegyi anyagok, telítő anyagok, bevonatok, pórusos javító vakolatok.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!