menü

Vizesedés, salétromosodás a pincében

Címkék

Vizesedés, salétromosodás a pincében

Eleged van abból, hogy egy sarokba kell mindent feltornyozni, mert a pincéd többi része gyakorlatilag használhatatlan az állandó vizesedés miatt?

Vizesedés, salétromosodás a pincében illusztráció

1. Találd meg a hiba forrását! 6 nyomon indulj el:

– A talajnedvesség jelenti a gondot? Ez esetben a talajból felszivárgó nedvesség és az oldódott sók kikezdhetik az új vakolatot is.
– Gyakran az udvari járda, burkolat nem a megfelelő irányban lejt, és ezért nem jó helyre távozik róla a víz.
– Az esőcsatorna a bűnös? Ellenőrizd az esővíz elvezetését, mert innen is kerülhet víz rossz helyre.
– Győződj meg arról, hogy a távozó víznek van-e lehetősége valahol bejutni a szerkezetbe, ha igen, máris jó nyomon vagy a hiba elhárításához.
– Lehet, hogy egy vízvezeték szivárog?
– Vagy a levegőből kicsapódó nedvesség okozza a vakolat károsodását? Ebben az esetben a rendszeres szellőztetés mellett a megfelelő hőszigetelés kialakítására lesz szükség.

2. Vakoltasd be a pince falait páraáteresztő termékkel
Ha megvan a hiba forrása, amit sikerült megszüntetni, a következő lépés a vakolás. Erre a Poromap rendszert ajánljuk. Ez a felújító, páraáteresztő vakolatrendszer akkor tudja a legjobbját hosszú ideig biztosítani, ha páraáteresztő festékkel együtt használják (például a Mapei Silexcolor Pittura festékével). Nyugodtan válassz a változatos színkínálatból, nem lesz kidobott pénz, ugyanis ezek a termékek hosszú ideig ellenállnak a nedvesség és a sók hatásainak. Se folt, se málló vakolat, se csúnya sókivirágzás!

3. A külső pincefalakat is védeni kell
A harmadik lépés a további védelem, az oldalról támadó talajnedvességtől. Erre az olyan bitumenes szigetelés lehet a legjobb megoldás, mint a Plastimul termékcsalád, ami teljesen megvédi a falat.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!