menü

Váltsunk magasabb szigetelési minőségre!

Címkék

Váltsunk magasabb szigetelési minőségre!

Napenergia hasznosításával használati melegvizet és elektromos áramot tudunk termelni, ami jó megoldás. Rezsiszámláink kimutatják, hogy az állami szabályozások eredményeként mennyi rezsiköltséget spóroltunk. Ez azonban mind nem elég!

Váltsunk magasabb szigetelési minőségre! illusztráció

Talán kevesebb nyilvánosságot kap, hogy a hűtésre és fűtésre fordítandó tetemes – több mint 60% – energiafogyasztásnak legalább a felét meg lehetne takarítani: mégpedig a tetőterek és a külsõ falak korszerű szigetelésével!

Egyszeri beruházási költséggel megvalósítható, azonban a fűtési költség hosszú távon minimálisra csökkenthetõ. A megtérülés pedig nem csak a költségek csökkenésében, de a komfortérzet növelésében és az épületszerkezetek állagvédelmében is jelentkezik!

Az sem lényegtelen előny, igazán környezettudatos felhasználók számára, hogy megfelelő szigetelés beépítésével az épületek környezetre gyakorolt hatása, „kibocsátása” is minimalizálható így a jövő generációjáért is teszünk egyben. Itt az ideje, hogy megállítsuk a hagyományos energiáktól való függőséget, és tegyünk a klímaváltozás ellen!

A száraz tények

Beépített tetőterek esetében a követelményként meghatározott hőátbocsátási tényező értéket (U=0,25 W/m2K) 0,032 lambdájú termékből már 20 cm üveggyapot szigetelőanyag beépítésével tudnánk teljesíteni, míg rosszabb hővezetési tényezőjű (lambdájú) szigetelőanyagból akár 35 cm-re is szükség volna! (szarufa alatti és szarufák közötti szigetelés esetén)
A beépítendő termék vastagságát és hővezetési tényezőjét mindig együttesen kell vizsgálni, a két érték ugyanis együtt befolyásolja meglévő vagy újonnan építeni kívánt beépített tetőterünk vagy padlásfödémünk hővédelmét.
A szakemberek a tervezésnél azzal is számolnak, hogy vastagabb szigetelőanyag réteg elhelyezésekor már különböző kiegészítő vázszerkezetekre, rögzítéstechnikára is szükség van, amelynek nemcsak anyagoldalról, hanem munkadíj oldalról is van többletköltsége. már csak ezért is érdemes megfontolni a minél jobb minőségű szigetelőanyagba való invesztálást.

Ursa szigetelés

URSA DF 32*, URSA DF 35*, URSA DF37, URSA DF39

Szarufák közötti, feletti és alatti, megbízható, magas minõségű szigetelőrendszerek építéséhez ajánlott, kiváló hőszigetelési, hangszigetelési és tűzvédelmi paraméterekkel rendelkezõ csupasz tekercses termékek. A tetőterek szigeteléséhez a komplett szerkezet kialakításától függően az ajánlott beépítési vastagság 20-30 cm.

*Az URSA DF32 és DF 35 termékek öntartók!

Nem építi be a tetõterét? A padlásfödémre akkor is gondoljon!

Az épület legfelső födémszerkezetét akkor is el kell látnunk hőszigeteléssel, ha nem lakjuk be a tetőteret, mert magát a padlásteret ugye nem fűtjük, emiatt a szigeteletlen padlásfödémen keresztül akár 30%-nyi hő is kiszökhet! Miért fizetne az után, ha elkerülheti?

Az URSA felelős szakemberei mindig a legjobbat ajánlják Önnek!

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!