menü

Tudod mit jelent a PEI szám?

Címkék

Tudod mit jelent a PEI szám?

Az építőipari óriási választékban kínál meleg és hidegburkolati lapokat, ezért a kiválasztásánál az esztétikum mellett a kopásállóság is nagyon fontos tényező.

Tudod mit jelent a PEI szám? illusztráció

A kopásállóságot a burkolólap felületén mérve a PEI skála értékeinek segítségével határozzák meg és rangsorolják. A rangsort a színeztt burkolólap teljes felületén mélydörzsöléses technikával határozzák meg. 
A PEI skála 6 darab szintből állva rangsorolja a kopásállóságot. Ha olyan területet akarunk burkolni, ami kevésbé igénybe vett, ahol mezítláb vagy puha, normál talpú cipőben járunk akkor a PEI I vagy II számmal jelölt termékeket kell választanunk. A közepesen igénybe vett területeknél, ahol már normál talpú cipőben járunk és a felületet karcoló akár szennyező anyagok is érhetik akkor a PEI III számmal ellátott termékei a legmegfelelőbbek. A gyakran használt, erősen igénybe vett felületekhez az olasz, spanyol kerámia gyártók PEI IV kategóriájú padlólapjai ajánlottak, a lakás bármely részére. A szállodák, éttermek, büfék burkolására, ahol az átlagosnál nagyobb az igénybevétel a PEI V és a PEI VI kategóriájába tartozó padlólapok a legmegfelelőbbek.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!