menü

Trend előrejelzés Bologna-ból: Cersaie 2015

Címkék

Trend előrejelzés Bologna-ból: Cersaie 2015

Ezévben szeptember 28. és október 2. között került megrendezésre Bolognában a lakáskerámiák és a fürdőszobai berendezések legnagyobb vására, a Cersaie. Ezen a nemzetközi eseményen, - ahogy minden évben - a kerámia iparág legfontosabb márkái vonulnak fel és több mint 100.000 látogató, köztük építészek, kereskedők és érdeklődők voltak kíváncsiak legújabb fejlesztésekre.

Trend előrejelzés Bologna-ból: Cersaie 2015  illusztráció

Az idei évi vásárra jellemző többek között a régi, fából készült koptatott padló-hatás, valamint a patchwork stílus, melyet megtalálhatunk többek között a Sant’Agostino PICTART, a Novabell TIME DESIGN termékcsaládjánál is. Mint azt szinte az összes kerámiagyártónál tapasztaltuk, a fa utánzatok továbbra is dominálnak a gyárak kínálatában, de ez nem csoda, hiszen a világpiacon az eladott burkolatok több mint egyharmada fautánzat. A választék többféle mérettel, különböző csúszásmentességű felületekkel (R10 és R11) bővült. Egyre nagyobb teret hódít magának a famintás burkolatok esetében a lapok fényes felülete.

Minimalista fürdőszobák kifinomult és letisztult stílusban. Az összhatást a textúrák alakítják: fények és árnyékok, domborművek és a háromdimenziós hatás eredményezi a hagyomány és a modernitás egységét. A korábbi évek nagy virágmotívumos fürdőszobai dekorációinak jelenléte csökkent, előtérbe a térbeli kerámiadekorációs felületek kerültek. Ezek a motívumok nem csak fürdőszobánk, de nappalink falán is megállják helyüket. Ilyen, szobrászati hatású absztrakt mintákkal találkozhatunk az Atlas Concorde Dune, Diamond, Grid, Blade és Ribbon családjánál, a Ragno kerámia gyár Bistrot kollekciójánál is. A látványos, háromdimenziós fürdőszobai falakat absztrakt minták vagy hullámos motívumok, plasztikus és magasztos természetes fény jellemzi. Tapintásuk selymes, jellemző a bársonyos és világos máz, amely növeli a felület fényhatását, kiemelve a dekoratív motívumokat.

gsv-atlas-concorde-blog.jpg

A természetes kőhatás elérésnék céljából a jövőben a fehér, beige, világosszürke és sötétszürke színek dominálnak. Az élénk színek szinte teljesen eltűntek. A digitális technológiának köszönhetően a kőmintázat végtelen grafikai megoldást kínál. A választék növelésében további szerepet játszik, hogy a kőhatású burkolatok egyaránt megjelennek természetes natúr, csiszolt és strukturált felületként. A kőhatású burkolatok kínálata kültéri, beltéri, fal- és padlóburkolatként is széleskörű.

gsv-sintesi-blog.jpg

A kertek, pavilonok, kereskedelmi épületek, tetőteraszok burkolására alkalmas 2 cm vastagságú kerámia lapok egyre nagyobb teret hódítanak. A standokon minden gyártó gyakorlati formában is bemutatta erre a megoldásra megálmodott koncepcióját: a  Marazzinál a SistemN20 és a Multiquarz 20, a Casalgrande Padananál a Pietre Native kőhatású burkolata, a Supergresnél a Remake T20, az Atlas Concorde-nál az Etic Pro kollekció. A kültéri burkolatok választhatók a természetes követ hűen tükröző erezetekkel, színekkel és felületekkel, illetve famintás motívumokkal.  

gsv-sanagostino-1-blog.jpg

A vásáron látottakból külön kiemeljük a Sant’Agostino gyár Shade koncepcióját. A Shade design kialakításának célja az anyagok és felületek keverhetősége 3 termékcsalád - a Shadewood, Shadewall és a Shadestone - alkalmazásával - egy épületen belül azonos színvilágban. A családokat nagy méretválaszték jellemzi. A Shadestone kőutánzatú családon belül különböző felületekkel, sőt A+B+C, R11-es csúszásmentességgel is találkozhatunk, a lapok kültéri felhasználhatóságát hirdetve.

A 2015.évi Cersaie nagydíját a Sant’Agostino Digitalart fejlesztése nyerte, amely egy textilutánzatú kerámia. Mind a mintázata, mind a színei, méretei, dekorelemei nagyszerű érzékkel lettek kitalálva. 5 színben, 6 méretben gyártják. Minden méret rettifikált, R 10-es csúszásmentességű, PEI V kopásállósággal rendelkezik.

gsv-sanagostino-2-blog.jpg

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!