menü

Tőlünk épült: professzionális főzőiskola

Címkék

Tőlünk épült: professzionális főzőiskola

Debrecen első professzionális főzőiskoláját, a SéfAKADÉMIA modern világát mutatjuk be Önöknek.

Tőlünk épült: professzionális főzőiskola illusztráció

Az intézmény nemcsak főzőiskola, hanem kulináris élményműhely is egyben. Itt a konyhaművészetek terén bátortalan háziasszonyok vérbeli szakácsnőkké válhatnak, a profik új technikákat/technológiákat tanulhatnak meg, a gyerekek megismerhetik a gasztronómia alapjait, hogy igényes és egészséges felnőttekké váljanak!

Letisztult, modern elegancia

Ezek a szavak jutnak eszünkbe körbejárva a főzőiskola épületét. Az épület előtti teret borító andezit szürke hasított porfirkő és a burkolt terület nagysága jól egyensúlyozza és emeli ki a terében harmonikusan megpihenő épületet. A választott térkő nyomokban hasonlít a klasszikus macskakő megjelenéshez, ezáltal klasszikus hatást kelt. Maga az épülettömb emberi léptékű, homlokzata eltérő méretű nyílászárókkal, hosszanti vonulata épületszerkezeti elemekkel tagolt.

A homlokzat mattfehér, hagyományos vakolt frontját famintázatú Baumit HaradTop burkolat teszi kontrasztossá, karakteressé, barátságosan hangsúlyossá.

Ezzel a redukált formaképzésű burkoló rendszerrel egyszerűen alakíthatók az egyébként tagolatlan homlokzatok is tisztán strukturált designobjektumokká, vagy fokozhatjuk általuk a nyílászárókkal már tagolt látványt, mint ahogy ez a SéfAKADÉMIA esetében is megvalósult.

A 6 mm vastag Baumit HardTop táblák két méretben, 30 színben és két dizájn variációban kaphatók. A klasszikus, egyszínű változat mellett különböző struktúrahatású és a hozzájuk tartozó famintázatú elemek is választhatók a termékkínálatból.

A SéfAKADÉMIA termékválasztása kiváló, az épület külső megjelenése felvezeti a belső tér látványát.

Harmónia a részletekben

Amint belépünk az épületbe, a tiszta fehér falak és az otthonos, fahatású burkolatok ízléses találkozását figyelhetjük meg. A SéfAKADÉMIA előterének padlóját Mirage Area AR 05 naturale Pietra Imperiale típusú matt, bézses fehér burkolat borítja, amely stílust és eleganciát sugall. A burkolat nagy mérete jól illeszkedik a tér adottságaihoz.

Az előtér folytatásaként az utcafontra néző „tárgyaló” helyiség fogad, a maga egyszerűségével és modernségével. A helyiséget „ Caesar Wabi Barrique” fa mintázatú – a korábbitól eltérő méretű és színű – burkolata fedi. Ez a burkolatméret és típus a mellékhelyiségekben folytatódik, ahol dominánsan, a falakon is végigfut. A fehér szaniterek és a világos faburkolatok nyugalmat tükröznek. A sötét színű, modern burkolattal elegáns összhangot képez a Merida papírtörlő és folyékonyszappan adagoló stílusa. Praktikussága és tartóssága miatt a tervezők a JIKA Cubito függesztett fali wc-t építtettek be, amely megjelenésével excluzív látványt kölcsönöz a mellékhelyiségnek. A beltéri nyílászárók és fa burkolatok jól harmionizálnak a főzőiskola kerámia burkolataival.

Funkció és praktikum

A SéfAKADÉMIA fő helyiségét, az oktató és főzőteret az épület szívében találjuk, amely azonnal az előtérből nyílik. A nagyméretű Mirage Area burkolat itt is dominánsan megjelenik, „tovább növelve a teret”. Az épület legnagyobb tere a főzőkurzusok mellett alkalmas a 12–22 fős csapatépítő programok, valamint a 7–14 éves gyerekek számára szervezett nyári táborok lebonyolítására is.

A SéfAKADÉMIA tulajdonosai 3 színre, a fehér, szürke és zöld színekre építve álmodták meg a designt. A fehér szimbolizálja a tisztaságot, a szürke a stabilitást; a zöld szín pedig a fűszereket, frissességet jelképezi. A konyhaasztalok arányos elhelyezése révén megmarad a tér szellőssége, tágassága. A főzőasztalokhoz beépített Teka mosogató és a Mofém Trend Plus mosogató csaptelep, forgatható kifolyócsövével kiváló választás. Ezek egyfelől megjelenésükben tovább emelik a design szintjét, másfelől tartósságukkal megfelelnek a hely profiljának. A kézmosáshoz választott Hansgrohe minőségi csaptelepek az Alföldi 60-as mosdókkal párosítva pedig a látványon túl a tartósság garanciáját is tükrözik. Külső és belső megjelenésében a SéfAKADÉMIA – követve a mai design trendeket – egyedülálló gyöngyszeme a városnak. A Gulyás Tüzépet választva a főzőiskola ötletéből valóság lett, a felhasznált burkolatok, szaniterek megjelenésükkel minőségi környezetet teremtettek.

Ne feledje: ha fontos a választék és a minőségi építőanyag, akkor keresse bátran Otthon Áruházunkat, ahol ötletét megtervezzük és „kész formába öntjük”.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!