menü

Tőlünk épült! Praktikus, modern kertvárosi otthon

Címkék

Tőlünk épült! Praktikus, modern kertvárosi otthon

E havi számunkban egy Józsai családi házat mutatunk be kedves olvasóinknak.

Tőlünk épült! Praktikus, modern kertvárosi otthon illusztráció

Az épület különlegessége, hogy sarokház és egyben egy ikerház kombinációja. Ebből kifolyólag a belső tér L alakot ír le. Ennek következtében a szobák és helységek kialakításánál sok praktikus megoldást alkalmazhatott a tervező. Lássuk kívülről befelé haladva, hogyan is néz ki a kertvárosi otthon.

Az utcafront szinte teljes egészét Semmelrock, Fuego Antico térkő borítja. Az őszilomb színű betontéglák jól harmonizálnak a falak színével, és elegánssá téve a megjelenést. A házba belépve a Sintesi termékcsalád Essenze burkolata tárul elénk, amely világos, bézses színe végig kísér az előszobai folyosón és a nappali egészén is. Az ingatlanon belül a bézses, cappuccino színek dominálnak, amely az utóbbi évek divatszíne.

Az előszobából a nappaliba átlépve a praktikus kialakítás, egyúttal a tér jó kihasználtsága, a színek, fények játékának megfelelő kompozíciója figyelhető meg.  Az ebédlő és nappali rész egy tágas térben, de mégis elkülönítve helyezkedik el. Az elválasztást nem fallal, hanem a nappali szint szintkülönbségével oldották meg, kvázi egy dobogón fekszik a pihenőhelység.

 

Leleményes megoldás a szemközti falon dominánsan megjelenő polc, amely épített gipszkartonból készült. A tulajdonos elmondása szerint azért esett erre a megoldásra a választás, mert a panelek festhetőek így egy esetleges designváltásnál nem kell új bútorsort venni, cserélni hanem egyszerűen festéssel megváltoztatható a szín. A helységek boltívekkel vannak elválasztva, amelyeket manapság egyre ritkábban alkalmaznak az építők, viszont ebben a környezetben jól megtöri a szögletes formákat. A nappaliból nyílik a konyhahelyiség, ahol a padló- és falburkolat szintén Sintesi lapokból áll. Jó ízléssel sikerült összeválogatni a konyhabútorhoz illő burkolat színeket is. A mosdó csaptelep a Teka gyártó terméke, a konyha éke.

A főzőhelység mellett egy apróbb kis dolgozó szobát találunk ahol Kronowood laminált parketta borítja az aljzatot, jelezve, hogy ez már egy külön álló rész. Érdemes figyelmet szentelnünk a beépített szekrény megoldására, amely mind megjelenésében, mind színeiben kellemes látványt nyújt.

Elhagyva a dolgozószobát a fürdőszoba bemutatása következik. Ahogy látható az épített polcrendszer megoldás itt is mejelenik.

Külön kiemelnénk a zuhanyzó és mosdó falon alkalmazott Solaris üvegtégla falmegoldást! A tervezők egyre kevésbé használják mostanság az üvegtéglát, sokszor érthetetlen okokból, mert nagyon praktikus. Újabb fényforrás, mindamellett, hogy designos megoldás. A pultba épített Marmy Miranda mosdókagyló nagyon elegáns hatást kelt a Teka Ares csapteleppel megkoronázva. Ha jobban szemügyre vesszük az épített zuhanyzót, a választott Teka Ares mosdócsaptelepen szemmel látható, hogy hosszú élettartamra nyújt garanciát. A falon látható virágmintás burkolat a Pradyz Artable termékcsalád gyöngyszeme. A zuhanyajtó szintén kitűnő választás a szögletes formákhoz. Az Alföldi wc diszkréten, fallal elválasztva, kellően elkülönítve helyezkedik el a fürdőszobában. Kilépve a fürdőből egy újabb kis szobába, a hálószobába érkezünk. A szobát ezúttal is Kronowood laminált parketta borítja.

Ezzel a belső tereket körbe is jártuk. Amint az olvasó is érzékelheti, egy viszonylag kis alapterületű ház belső terét mutattuk be, viszont az alkalmazott praktikus megoldások: beépített polcok, a falak játéka, a kisebb tereken alkalmazott világos színek, a térnövelő boltívek, a nappali rész dobogós megoldása mind jól kialakított és átgondolt tervezésre utal. Köszönjük a ház tulajdonosának, hogy a burkolatok, szaniterek, csaptelepek kiválasztásához minket, a Gulyás Tüzépet választotta, és prezentálhattuk milyen az, amikor egy családi ház tervezése jó stílusérzékkel és tudatos termékválasztással párosul.

 

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!