menü

Tőlünk épült: Gyógyfürdőből egészségügyi központ

Címkék

Tőlünk épült: Gyógyfürdőből egészségügyi központ

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. az Észak-alföldi Regionális Operatív Program keretén belül több különálló, de egymással összefüggő beruházási projektet is elindított 2013-ban, illetve 2014-ben.

Tőlünk épült: Gyógyfürdőből egészségügyi központ illusztráció

A projectekhez a Gulyás Tüzép szállította be a burkolóanyagok szinte teljes körét. Aktuális cikkünkben a megújult termálfürdőt és az átalakítás során felhasznált minőségi anyagokat mutatjuk be.

Összesen 2,5 milliárd forintot fordítottak az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont különböző egységeinek modernizálására. Az összegből több mint egymilliárd forint jutott – 50 százalékos támogatási intenzitással – az Aquaticum Termálfürdő korszerűsítésére, a szolgáltatások számának bővítésére és minőségének javítására.


Tűz, víz, föld és levegő a fürdőben

A komplex felújítás alapkoncepcióját a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld és a levegő színvilága adta, a témákat a medencecsarnok központjában a „lélek kútja”, azaz a váltófürdő fogja közre. A váltófürdő lejáratát MOSAVIT Aquarius Jazmin, medenceburkolatát MOSAVIT Aquarius Pasion és Celeste üvegmozaikok díszítik. A fürdőcsarnok burkolatai természetes anyagúak, gránitok, travertin mészkőburkolatok, csempék és magas minőségű mozaikok. A medencéket övező barna árnyalatú mozaikok Saime Kaleido bianco, beige, marrone muretto ROC-, a szürke határoló szegélyek grigo ROC típusúak, a központi – speciálisan méretre vágott - Saime Kaleido beige mosaico - kaleidoszkóp motívumokat - beige ROC és bianco ROC – strukturált, csúszásmentes - mozaikok határolják. A fürdőcsarnok árkádfalait kupolánként változóan szürke és sárga kvarc, illetve vörös és zöld pala fedi. Az alkalmazott burkolatok harmonikussá és egyben gazdaggá teszik a medencék és környezetük látványát.

A termál tetőszerkezete világos színű, a természetes fény a kupola palástok felülvilágító ablakain át áramlik a medencékre. Derült időben a víz felületén és az üvegmozaikokon csillámló napsugarak színjátékában gyönyörködhetünk… A medencék körüli pihenőszigeteken fűtött, csempézett padok, pihenőágyak szolgálják a kényelmet.

A gőzkamrapár helyett Szaunavilág és a légzőszervi betegségben szenvedők számára sókamra létesült. A szaunák előtti zuhanyzók határolófalai fémarany MOSAVIT Metalico Oro mozaikok. Az új szauna övezetben a finn „mester” és stollen szaunák, gőzkabinok, jégkút, infraszauna, hidegvizes csobbanó medence, Kneipp-medencék és élményzuhanyok kínálnak forró és hűsítő élményeket. A Kneipp taposó medencéket a MOSAVIT Aquarius Sahe és Pasion típusa szegélyezi, a medence egészét fekete csúszásmentes gránitlapok határolják (képeit lásd a következő oldalon).

Ellazulni két elkülönített pihenőszobában és a pihenőkertben lehet, a pihenőszoba Saime Kaleido cerene burkolatú, a szaunákat ugyanezen gyártó grigo ROC típusú hosszanti padlóburkolatai fedik. Az öltözők a Rosagres Mistery termékei, grey, blue stone, sand és whit e színekben.


Felfrissített egészségturisztikai kínálat

Az egészségügyi kínálatot további 555 millió forintos beruházással frissítették fel, illetve bővítették. Az orvosi rendelőket, fizikoterápiás kezelőket és nappali pihenőtereket magában foglaló spa-központ a meglévő gyógyvizes terápiákat egészségmegőrző, szabadidős, rekreációs tevékenységek egészíti ki.

A két és félmilliárdos fejlesztéssel összhangba került a termálés az élményfürdő, valamint a szálloda minőségi színvonala és egyúttal az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont lett a régió egyik legmodernebb és legnívósabb egészségügyi szolgáltatója. A fejlesztés eredményeként Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdei parkerdőben a debreceni fürdőkomplexum létesítményei egy olyan multifunkcionális rendszert alkotnak, ahol egy helyen, de mégis elkülönülten minden olyan szolgáltatást megkapnak a vendégek, amely kikapcsolódásukat, szórakozásukat, pihenésüket és gyógyulásukat szolgálja, továbbá rekreációs lehetőségeivel segíti őket egészségük megőrzésében.


A Gulyás Tüzéppel a háttérben

Az előzőekben felsorolt minőségi burkolatok, a nagyközönség számára látható, kézzelfogható látványelemei a fürdőnek. Ezeken kívül azonban rengeteg és rengeteg-féle anyagra volt szükség ahhoz – a megfelelő mennyiségben és pontosan szállítva – hogy a tervek kompromisszumok nélkül, határidőre megvalósulhassanak, s a felhasznált minőségi termékek hosszútávon szolgálják a megújult fürdőt és látogatóközönségét. A beton, betonacél, cement, falazóhabarcs, gépi-, kézi vakolat, Trinát alapozófesték, Polifarbe falfesték, homlokzati és Unica padlófestékek, színezőpaszták, mestertapaszok, Rigips speciális fugák, ragasztóanyagok, Armstrong álmennyezeti elemek, gipszek, glettek és még hosszan sorolhatnák a felhasznált anyagok körét.

A Gulyás Tüzép fennállása óta és az elmúlt évben is számos Debésrecen város fejlődését célzó beruházásnak volt termékbeszállítója.

A nagyberuházásokban tüzépünk méretéből, Otthon Áruházának széles spektrumú és kiváló minőségi hazai és import árukészletéből adódóan részt tud vállalni. A felmerülő anyagigényeket színvonalasan és folyamatosan ki tudjuk kiszolgálni. Köszönjük, hogy a Debreceni Gyógyfürdő Kft. komplex fejlesztése során megtisztelt bennünket bizalmával.

Következő havi magazinunkban az Aquaticum Termál és Wellness Hotel**** kétlépcsős korszerűsítését mutatjuk be.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!