menü

Tőlünk Épült: Egy látványtervező szemszögéből

Címkék

Tőlünk Épült: Egy látványtervező szemszögéből

2016 tavaszán megismertem egy három gyermekes kedves, fiatal párt, akik a Gulyás Tüzépet választották és szerették volna a fürdőszobáikat megterveztetni. A burkolatok kiválasztásánál és a látványtervek készítésénél szempont volt, hogy fiatalos, ugyanakkor otthonos és barátságos helyiségeket alakítsunk ki. Hamar megvolt a közös nevező és a tervek már csak a megvalósításra vártak.

Tőlünk Épült: Egy látványtervező szemszögéből illusztráció

Nemrégiben alkalmam nyílt Józsán megtekinteni azt az újépítésű, nagy terekkel rendelkező, tágas kétszintes családi házat, amiben a burkolatok tükrözték a helyiséggel kapcsolatban elvárt igényeket. A földszintet az egység és harmónia kulcsszavakkal tudnám jellemezi. Az előszobából belépve a nappali-étkező és a konyha tárul szemük elé ahol az Emigres Trento Blanco nagyméretű 60x60 cm-es fényes padlólapja található, ezek szépen ellensúlyozzák a konyhabútor wenge színét, a sötét nyílászárókat és a cappucino színű falakat. Szintén a földszinten került kialakításra az a vendég- fürdőszoba, amiben a Zalakerámia Azali 20x50 cm méretű mozaikkal és virágdekorral kiemelt zuhanyzója található, egy kényelmes Ravak 90x90-es zuhanykabinnal, mellette a Petek típusú függesztett modern bútoral és egy Geberit tartályos Alföldi wc-vel.  

A mai modern családi házaknál mindig kulcsfontosságú a nagy nappali, a közös tér, ahol a család együtt lehet, de természetesen mindenkinek szüksége van a privát térre is, így a ház építésénél szintén szempont volt, hogy mindenkinek saját szobája legyen. Az emeleten kialakításra került három gyerekszoba, a szülői hálószoba, mosókonyha és két darab fürdőszoba a szülők és a gyermekek részére.  A gyerekszobákban egységesen a Kronowood gyártó Aspen Oak családja van leburkolva ezzel is az egységességet és színazonosságot követve, viszont minden szoba hűen tükrözi a gyermekek korát és nemét. Szintén az emeleten található a gyerekek fürdőszobája, amelyben a Kanizsa Allegra Bianca, Pistaccio és Grigio színei lettek kiválasztva a Gardenia virágdekorral. A dekorok szépen ki vannak hangsúlyozva a PMD Bona kád és a Royo Easy 120 cm-es dupla függesztett mosdó fölött. A fürdőszobák Hansgrohe és Kludi csaptelepekkel szereltek. A három fürdőszoba ideális egy ekkora család számára, így a reggeli készülődésben se kell egymásra várakozniuk.

Az emeleten található szülői hálószobához tartozik egy gardróbhelyiség és egy praktikus zuhanyzós fürdőszoba, ami a mai trendeknek megfelelően szürke és fehér kombinációjából áll össze, egy nagyméretű, egész falas Radaway zuhanykabinnal, valamint egy 60 cm-es modern függesztett világos színű Petek fürdőszobabútorral. Ugyanitt kialakításra került egy Geberit beépített tartály, fehér nyomólappal és Alföldi függesztett wc-vel. Ezt a modern összhatást a fürdőszoba burkolata a Polcolorit gyártó Metro termékcsaládja, a cement hatású mozaikjával és a zuhanykabinban található Muretto dekorjával méginkább hangsúlyossá teszi.

Összességében elmondható, hogy az ehavi családi ház a praktikusság, fiatalos modern stílus jegyében valósult meg, ahol mindenki igényeinek megfelelő lett a helyiségek kialakítva. Örülök, hogy megismertem a családot és bizalmukat a Gulyás Tüzép látványtervezőibe fektették, mert mindig öröm látni, egy terv megvalósulását.

(K.B.)

Köszönjük, hogy a Gulyás Tüzépet választották.

5+1 OK, a burkolattervezés mellett

Sokan azt gondolják, hogy luxus és hóbort látványtervezővel megterveztetni a fürdőszobát, lakásunk fal és padlóburkolatait, vagy éppen az udvar térkövezését, ez csak azoknak való, akik gazdagok és híresek, vagy nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel.

1.    Időt és energiát takarítunk meg magunknak

2.   Átfogó, térbeli képet kapunk elképzeléseinkről

3.    A látványtervező segít akkor is, ha nem tudod, honnan indulj el a tervezés folyamatában

4.    A tervező segíthet abban, hogy a megjelenés harmonikusabb, rendezettebb, egyedibb legyen

5.    A látványtervező azt is kiszámolja a végleges tervből, mely színből, mintából, köztes dekorációból milyen mennyiséget kell megvásárolnod

5+1.  A burkoló egyértelműen látni fogja a látványtervből, mit szeretnél, nincsenek félreértések, kimaradt vagy elpocsékolt anyag

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!