menü

Tőlünk épült: Családi ház a minimialista stílus jegyében!

Címkék

Tőlünk épült: Családi ház a minimialista stílus jegyében!

A minimalizmus nem egy új keletű irányzat, közel 100 éves múltra tekint vissza európai viszonylatban. A minimalista építészek, tervezők a tiszta formákat keresték, száműzve minden felesleges, zavaró díszítést. Magára a stílusra a legtalálóbb kifejezés „a tér szolgálja az embert”.

Tőlünk épült: Családi ház  a minimialista stílus jegyében! illusztráció

Júliusi Tőlünk épült számunkban egy minimalista stílus jegyében tervezett debreceni családi házat mutatunk be. A tervezést már maga a telek háromszögletű alakja megbonyolította, tervezői szemmel az épület elhelyezése központi kérdést jelentett. Végül egy szokatlan, de leleményes megoldással az épületet elforgatták és éleinél fogva lett párhuzamos az utcafrontra.
A járda és a garázsbejáró Frühwald Classic térkő borítást kapott, amely kellően illeszkedik az építészeti stílushoz. Az épület falait 7cm vastag Rockwool kőzetgyapot szigetelés borítja, amely biztosítja a külső klímának megfelelő belső hőmérsékletet minden évszakban. Az épület egyedi megjelenését a társasházak klasszikus tetőmegoldása tovább fokozza. A tetőn napkollektorokat és rejtett ereszcsatorna rendszert találhatunk, amely a modern és előrelátó tervezésre vall.
A minimalizmus egyik jellegzetessége a homogén színek és felületek. Belépve az előszobába a Kronowood laminált padlóburkolat sikeresen megtöri a fehér falak alkotta egységet, de mégis jól harmonizál az enteriőrhöz és melegséget sugall. A belső elrendezésben, a helyiségekben egységesen a visszafogottság tükröződik. A konyhában a Teka Aura Black típusú mosogató csaptelepe ékesen kiemelkedik a sík felületből, színét tekintve is remek választás, összhangot képezve a sötét berendezési tárgyakkal.

A konyha és nappali mennyezetén tető fénycsatornákat is megfigyelhetünk. Praktikus megoldás, mert napközben nincs szükség elektromos fényforrásra, kíméli a környezetet és energia takarítható meg. A VELUX fénycsatornák minden olyan, a ház vagy lakás belsejében fekvő ablaktalan vagy nagyon sötét helyiségekbe is képesek eljuttatni a természetes fényt, melyek a tetővel közvetlenül nem határosak – tetőteres és egyszintes ház esetén is. További előnye, a napfény ingyen és korlátlan, csökken az áram számla. Egyszerű, kevés bontást igénylő a beszerelése. Hatásosságát vizsgálva több fényt biztosít, mint egy elektromos izzó.

Tovább haladva a nappali teréből egy kisebb fürdőszoba tárul elénk. Fehér, szürke, fekete domináns színek játéka figyelhető meg a szaniterek, burkolatok választásánál. A Teka Aura Black mosdócsaptelep, a Marmite mosdókagyló, Jika függesztett wc elegáns összképet nyújt a Zalakerámia Roses falburkolattal együtt. Tervezés során láthatjuk, hogy a funkcionalitásra kellő hangsúly helyezett a tervező ugyanis semmilyen felesleges díszítés nem találunk a helyiségekben.
A ház egy nagyobb fürdőhelyiséggel is rendelkezik. Itt a Teka csaptelep mellett a Ravak evolution kád fehér színével kitűnik a Zalakerámia Roses falicsempe öleléséből. Tovább haladva a gyerekszoba mellett a hálószobát emelnénk ki. A Kronowood laminált parketta itt is folytatódik, sugallva az egyterűséget, egységet.  A szoba gardróbszekrényének tükrös tolóajtója jó választás, növeli a teret és kellemes fényviszonyokat teremt.

Végezetül láthatjuk a minimalizmus mennyire letisztulttá, nyugodttá, egyszerűen széppé képes tenni egy épületet. Köszönjük, hogy a Gulyás Tüzépet választotta!


A „tőlünk épült” otthonhoz az alábbi termékeket
szerezték be a tüzépünkről:
Frühwald Classic térkő
Rockwool kőzetgyapot
Kronowood laminált padlóburkolat
Zalakerámia Roses burkolat
Teka Aura Black típusú
mosogató csaptelep
Marmite mosdókagyló
Jika függesztett wc
Ravak evolution kád

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!