menü

Segíthetünk választani! Laminált parketta

Címkék

Segíthetünk választani! Laminált parketta

A parketták illetve laminált padlók választásában, a széles választékban való eligazodásnál éppúgy komplex családok segítik a választást, ahogyan a hidegburkolatok vagy más termékek esetében. Az egyes családokon belül választhatunk különféle méretet vagy formát, egy-egy szín ugyanis akár több méretben is elérhető.

Mit kell tudnunk a padlók méreteiről?
Nyilván nagyon sokféle variációs lehetőség áll ma már a rendelkezésünkre, de melyek a főbb méretek egy-egy padló esetében?
Fontos tudni, hogy a laminált padlók alapméretein túl ma már különböző mérettípusokat, jellegzetességeket különböztetnek a gyártók, és valamennyinek megvan a saját jellegzetes hatása a térben.
Ahogyan a hidegburkolatoknál is már megszokhattuk, hogy míg néhány évtizeddel ezelőtt csupán egy méretben, egy 15X15, vagy 20X20 cm-es méretben választhattunk csempét, addig ma már az óriási, 60X60-as, sőt akár a 90 vagy 120 cm hosszúságú kőlapokkal is még inkább egybefüggővé varázsolhatjuk a tereket, optikailag ezzel is tágasabbá téve a térélményt – ma már ugyanúgy a melegburkolatokkal is hasonlóan „varázsolhatunk”.

Segíthetünk választani! Laminált parketta illusztráció

Korábban csak a megszokott alapméret létezett, ma azonban már a 128X19 cm-es alap, hagyományos, normál méreteken túl számtalan egyéb lehetőségből választhatunk.

Ha megnézzük például a HARO gyönyörű, új családjait, akkor jól látjuk a különbségeket.
A TRITTY családok 193X1282 mm-es változatainál családonként eltérhet a vastagság, más és más lehet, és ebből adódóan az alkalmazhatóság is.
A TRITTY családot, mint „A Szépség érintése” nevezte el a HARO, elvégre a HARO padlóburkolatokat mindig is a természetes, gyönyörű fa élethű megjelenése jellemezte. A TRITTY 90 sorozatot a gyár a 25. évfordulójának fennállása alkalmából dobta piacra, mellyel egyúttal új stílust is teremtettek.
Az új Tritty 90 termékcsalád kombinálja a népszerű Plank 1-Strip designjának szépségét, különösen robusztus megjelenésével adja meg az eredetiségét. A bársonyosan puha tapintású, egyedülállóan matt, nehéz hatású felületei ugyanakkor új tervezési dimenziót adnak a sorozatnak.
Nyolc tervezési stílusban áll a kollekció a rendelkezésünkre - a könnyű és nyugodt összhatástól kezdve, egészen a rusztikus vagy a trendi kopottas, vintage megjelenésű darabokig.
Ezen túl a Campus termékcsaládot is bővítették és frissítették. A 243 mm széles, és 1282 mm hosszú, trendi formátum rendkívül népszerű, és a Gran Via kollekció mellett a HARO sorozat legjobbja.


Az extra széles, 4 oldalán fózolt Gran Via 4V tágas szoba-hatás egyik remek megtestesítője.
Nagyméretű, négyoldalas, ferdére vágott szélekkel, lenyűgöző 243 mm szélességben és 2200 mm hosszúságban érkezik hozzánk, a "laminált padlók a parketta-specialistájától", ahol olyan faszerkezetek közül választhatunk, melyek ugyanolyan hitelesek, mint az eredeti fa, hiszen a dekorok a HARO esetében a valódi faparketták fotója alapján készülnek.


A modern belsőépítészet pedig nem éppen térszűkítő, elegáns és finom bútorokkal rendelkezik, hanem inkább nagy, tágas, monumentális darabok jellemzik, miközben a „kevesebb több” elve alapján még nagyobb tér, több szabad helyiség, nagyobb nyitottság az igényünk, hogy mégis szellős és tágas térérzetet kapjunk. Ezt a hatást pontosan megtestesíti az extrém széles, extra hosszú formátumban kapható Gran Via 4V.
Méretei és kontrasztos, a lapok minden oldalán lekerekített élei tágas szobatér-érzethez járulnak hozzá, miközben vezetik a tekintetünket minden irányba. A tölgy ragyogása tökéletes összhangban van a legnagyobb formátummal.
Különösen a nagy és világos szobákban a Gran Via 4V hangsúlyozza a végtelen tér-érzését, miközben otthonos, megnyugtató és kényelmes légkört teremt, az újszerűen, bársonyos, matt felületeivel – még a hűvösebb skandináv stílusú terekben is, gyönyörű természetes árnyalatokat és egyedülálló textúrákat bemutatva.
Miért van szükség ennyi féle sorozatra, egy termékcsaládon belül?
Mert mind egyszerűen más, és más összhatást, látványt kínál! A különböző formátumok mellett ezek különböző lemezszíneket is igényelnek, mindez pedig újfajta szabadságot kínál a tervezőknek, különösen, ahogyan az egyes minták keverednek, mint ahogyan az új Oak Venezia, vagy az Oak Italica stílusok.
Az új Oak Venezia stílus háromfajta szélességet ötvöz egy táblás formátumban, így rendkívül természetes hatást ad, miközben játékaival több különböző hatást is gyakorol a felületre.
Az illeszkedő szegélyek és ápoló termékek természetesen minden szinten rendelkezésre állnak.Méretbeli különbségek az EGGER termékeknél
Az EGGER családoknak pedig az adja meg a különlegességét, hogy ők egyféle dekort több méretben is legyártanak, ami tökéletes megoldást kínál arra nézve, hogy ugyanazt a hatást hozzuk egy tágas, nagy térben – mint egy kisebb szobában – látszólag ugyanazzal a padlólappal, melynél a dekor hajszál pontosan megegyezik, csupán az egyes lapoknak a mérete más…
Az EGGER éppen úgy hozza a maga méretvariációi, mint a hosszú formátumú LONG, az ütős KINGSIZE, vagy a klasszikusabb MEDIUM, LARGE és CLASSIC családok egyes variánsai.
Abból a célból tehát, hogy egy mai, nagy és tágas bútorokhoz és terekhez illő, szélesebb, úgynevezett „LARGE” stílust is adhassanak – valamennyi gyártó kihozta ezeket a méretbeli eltéréseket az egyes családoknál, hiszen rendkívül izgalmas hatást nyújthat, amikor egy szélesebb, vagy éppen egy hosszabb formátumban elrendezett burkolattal egészen más összhatást tudunk kelteni a térben.
Az EGGER LONG formátumát kifejezetten a ma divatos, egylégterű, tágas közösségi terekhez tervezték, ahol egy időben főznek, étkeznek és élnek a családok vagy a barátok. Ide a hosszan elnyúló „deszka formátumú” lapok kifejezetten jól illenek, mert a tágasabb érzet mellett egyfajta nyugalmat is kölcsönöznek a nagy tereknek.
Sőt, ma már választhatjuk itt is az extra, 220 cm hosszúságú laminált padlókat, melyeket szintén a nagyobb, terekben használnak ma már előszeretettel.Az EGGER gyár LONG méreteit választva is jó két méter hosszan elnyúló deszkákban gondolkodhatunk, melyek azon túl, hogy mutatósak a térben, még a velük való munka, a burkolás is jóval egyszerűbb, gyorsabb a nagy méretnek köszönhetően.
Ezeknél látható az EGGER egyedisége, ahol a kiváló minőségű fautánzatok természetes, és egymással párhuzamos lécek dekor-felületein a minta egyszer sem ismétlődik a teljes hosszon belül.
Így ezekkel az otthonok tervezésén túl még akár a kiemelten tágas csarnokok, vagy gyárépületek kongó nagy tereit is lakájossá tehetjük.
Milyen vastagságban gyártanak ma padlókat? Nyilván a vastagságtól is függ a termék kopásállósága. Milyen padlókat ajánlotok közületek, illetve milyet lakossági felhasználásra?
Nos, igen… mi is gyakran találkozunk olyan „varázsszámokkal felvértezett” ügyfelekkel, akik már utánanéztek a laminált padló vastagságának és kopásállósági adatainak, és lakásba is olyan kopásállóságot vinnének, mint amilyeneket a közületekbe, vagy a forgalmasabb gyárépületekben alkalmaznánk. A kopásállóság korábban lakásokba 20-as érték volt – ez kifejezetten csak lakossági – azonban ma már lakásokba is valamennyi laminált padlónk 30-as értékkel bír, ami egyébként azt jelenti, hogy a nálunk kapható laminált padlókból mindegyiket betervezhetjük közületekbe is, hiszen 31-32-33 –ig terjedhet a közületekbe szánt laminált padlók kopásállósági értéke, a vastagságuk pedig 7-11 milliméter között mozog.
Ha jól tudom, extra tulajdonságként még megemlíthető, hogy létezik olyan szín, ami akár több méretben is kapható. Az tényleg igaz, hogy egy adott szín, egy másik méretben akár teljesen más hatást kelt a helyiségben?
Ez így van, minden méret, sőt minden szélvágás, osztás vagy fózolás különböző látványt nyújt az egyes terekben, éppen ezért is van ma már ennyire nagy választék, valamennyi minőségi gyártó kínálatában. Az EGGER és a HARO családoknál is - ahogy a fentebbi képeken is láthattuk, jól megfigyelhető.
Van azonban még egy gyönyörű márkánk, az ELESGO, ahol egy terméket akár többféle felülettel, széllel, fózolással is kérhetünk.
Vagyis, tetszik például egy szín – ami akár lehet a fahatású mellett homogén, egyszínű változat is – biztosan találunk belőle a matt mellett fényes, egészen fényes lakkozott hatásút, fózolt vagy akár fózolatlan variánst is.

A választék tehát ma már tényleg elképesztő – már csak a tervező fantáziáján múlik, milyen térélményt, milyen látványt és stílusvilágot kíván megteremteni az egyik legdominánsabb, legszembetűnőbb felületen, a padlón.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!