menü

Régi panelből újat!

Címkék

Régi panelből újat!

A panelházak a volt keleti blokk államaiban a legelterjedtebbek, a 20. század nagy világháborúi után kialakult lakáshiányt ezzel a viszonylag gyors és olcsó építési technológiával próbálták csökkenteni. Magyarországon közel 788 000 lakás található panelépületben, ezekben él a lakosság ötöde. Egy panellakásnál a kötött kialakítás, a tucat megjelenés, homogén felületek megnehezítik a felújítok munkáját. Mindig is nagy feladat ezeket a kis alapterű helységeket praktikusan kialakítani.

Régi panelből újat! illusztráció

Júniusi számunkba egy teljesen felújított debreceni panellakást mutatunk be a felújítás előtti állapotokkal összevetve.
Az eltérő megjelenésű bejárati ajtó egyből kitűnik a homogén környezetben. A sötétbarna fém Okpol bejárati ajtó rendkívül jó ár-érték arányú biztonsági ajtó, hang és hőszígetelő tulajdonsága mellett, nem kell tartanunk az esetleges betolakodóktól sem. A három ponton záródás mellett kiemelés gátló zsanérral, pánikzárral rendelkezik.


Belépve a lakásba egyből szembetűnik a krémes, capucchino színek remek összhangja, amely roppant jó választás egy kis alapterületű otthonba. A Ragno Freetime Miele padlóburkolat kellő eleganciát biztosít, teljesen új világba kalauzol a folyosóról belépve. Az előszoba beépített „klasszikus panel szekrényeit” kibontották, így tágassá, világossá vált az előtér. A krémes vaníllia színű falak a sötétbarna ajtókkal kellemes megjelenést alkotnak. Az 45 m2-es lakás nagyszobájába és a hálószobájába a Kronowood Aspen Oak laminált parketta került. A fal és a parketta színe kellemes összhangban van remekül kiemeli a kanapét, terítőt és az egyéb színes kiegészítőket. A hálószoba nem mutat többet annál amire tervezeték, minimalista, egyszerű a berendezése. Számunkra nagyon tetszett, hogy a szoba elektromos készülékektől mentes, amely pozitív hatással van az alvásra, pihenésre.
A konyhába a famintás Ragno Freetime padlóburkolat folytatódik, visszaköszönve konyhabútor színében is. Külön említést ér az asztalos munkája, precíz, szép kivitelezéssel készült el a beépített konyhaszekrény. A panellakások sajátosságából fakadó kis konyhát sikerült teljesen jól kihasználni, kialakítani. A falon a 20x20 cm-es falicsempe a Zalakerámia Spektrum család büszkesége. Remekül harmonizál ebbe a színvilágban, fiatalos, guszta megjelenésű. A Marmorin egymedencés mosogató  Mofem Junior Evo csapteleppel került beszerelésre.
A fürdőszoba is teljes rekonstrukción ment keresztül. A burkolatválasztás a Polcolorit Art fényes csempéjére esett. A nagyméretű padló és falicsempék tágassá teszik a kis alapterületű fürdőszobát, a fényes fehér csempék pedig felerősítik a lámpa fényét, biztosítva kellő plusz fényt. A Majka Nova kád a Hansgrohe kádcsaptelepével került beépítésre. A klasszikus felső víztartályos WC-t az Alföldi mélyöblítéses szanitere váltotta, Geberit tartállyal párosítva.
E havi számunkban egy klasszikus kialakítású de teljesen felújított panel lakást mutattunk be, szemléltetve mennyire meg lehet változtatni az összképet a megfelelő színek, burkolatok, szaniterek és kiegészítők használatával. A PVC borítás helyett a laminált parketta jelentősen növelte az otthon, melegség érzetet. Az új konyhában egyenesen élmény elkészíteni majd elfogyasztani az ételt. A fürdőszobában domináló fehér szín erőteljessé, barátságossá teszi az alapvetően természetes fény nélküli teret, új szintre emeli a felfrissülést, megtisztulást. A kialakítás során a tulajdonos igénybe vette a Gulyás Tüzép látványtervezés szolgáltatását is, így előre, lemodellezve láthatta hogyan fog festeni a fürdőszobája. Csempeosztályunk szakemberei szintén nagy segítséget nyújtottak a megfelelő színű, mintájú padló, falburkolatok, szaniterek kiválasztásánál.
Köszönjük, hogy a Gulyás Tüzépet választotta!

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!