menü

ProKoncept energiatakarékos építési rendszer

Címkék

ProKoncept energiatakarékos építési rendszer

A tetőszigetelés ma már nem egyszerű folyamat, a különböző szabályok betartása mellett a megfelelő elemek kiválasztása sem egyszerű folyamat nem beszélve a felmerülő költségekről. A ProKoncept által fejlesztett, polisztor alapanyagú hőszigetelő zsaluelemek használatával sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

ProKoncept energiatakarékos építési rendszer illusztráció

A ProKoncept tetőelem a hagyományos faszerkezet megépítése után egy lépésben oldja meg a három munkafolyamatot. 
Az elem speciális anyagú víz -és páraálló, így a tetőfóliázás kihagyható mert 14 cm vastag polisztirol gondoskodik a tetőnk kifogástalan szigeteléséről. Míg a hagyományos gyapot szigetelések vízzel ,,érintkezve” veszítenek képességükből addig a polisztirol víz és pára hatására sem veszít alakjából és szigetelőképességéből. A tetőelemben speciálisan kialakított cseréptartók teherbíró képességének köszönhetően a legtöbb cseréptípus felhelyezhető, akár a betoncserép fedéseknél is alkalmazható 22-45° tetőhajlásszög esetén.
Az elemek segítségével a megszokottól lényegesebben olcsóbb látszógerendás tetőt alakíthatunk ki, hiszen a normál tetőszigetelés esetében dupla ácsszerkezet szükséges addig a ProKoncept tetőeleminél nincs szükség, hiszen a szigetelés nem a szarufa síkjába történik, hanem azon kívül fekszik. 
Tehát nincs más dolga az ácsunknak, minthogy a megépített faszerkezetre lecsavarozott a ProKoncept elemekre a cserepeket felhelyezze, ezzel csökkentve kivitelezés idejét. 
A tetőelem által lefedett terület 128/90 cm=1,15 m2. Az ÉMI által bevizsgált rétegrend alapján U=0,20 W/m2K.
Ideállis cserépkiosztása: 16 és 32 cm, szarufakiosztás 90 cm. Az új energetikai szabvány szerint a lakott tetőtér értéke minimum U=0,22 W/m2K. Az ÉMI által bevizsgált rétegrend alapján a ProKoncept elmeinek értéke U=0,20 W/m2K.
A ProKoncept tetőelemivel megtakarított pénzünk és időnk mind a saját kezünkben marad.

A rendszer előnyei:
Alacsony építési és fenntartási költség
A ProKoncept Energiatakarékos Építési Rendszernek olyan alacsony a hőátbocsátási tényezője, hogy az így készült házak fűtéséhez 50-70%-kal kevesebb energiára van szükség! A ProKoncept ház készítésénél az építési költségek is csökkennek: könnyen és gyorsan építhető, nem kell külön szigetelni, és az alacsonyabb hőveszteség miatt kisebb kazánra és radiátorokra van szükség. 
Télen meleg, nyáron hideg
A minimum 11 cm vastag polisztirol szigetelésnek köszönhetően a fal belső felülete csak 1-2 fokkal emelkedik, így a ház nyáron kellemesen hűvös marad, télen pedig benn tartja a meleget.
Több tér a lakóknak: 25 cm ProKoncept fal = 60 cm téglafal
A 25 cm-es fal hőszigetelési tulajdonsága egy 60 cm vastag vázkerámia-falnak felel meg. A ProKoncept fal méretének köszönhetően tehát ugyanakkora bruttó terület esetében jelentősen több hasznos belső terünk lesz. 
Környezetbarát, nem allergén, nincs káros kisugárzása
A Neopor biológiailag semleges, a ledarált anyagot gyakran használják talajdúsítóként. Az egyenletes szigetelés miatt a falon nincsenek hidegebb-melegebb pontok, így a pára nem csapódik ki, a fal nem nedvesedik, a penészgombák sem telepednek meg rajta. A Neopor teljesen ártalmatlan az egészségre. Nem véletlen, hogy ilyen anyagba csomagolják a legkényesebb élelmiszereket. 
Kellemes közérzet
Mivel az épület tökéletesen szigetelt lesz, a falak belső felülete is szobahőmérsékletű marad. Ezért a szoba közepe és a falak között nincs hőmérsékletkülönbség, vagyis nem keletkezik számottevő belső légmozgás, nem „húz” a fal. 
Gyors és tiszta építkezés
A „lego”-szerű elemeket nem kell ragasztani, egyszerűen össze-pattinthatók, a kész vázba könnyen beönthető a beton. Egy szint falazása átlagosan egy-két nap alatt elkészül. Az építkezés helyszíne tiszta marad, a munka zaj- és hulladékmentes.
Időtállóság
A Németországban kidolgozott és továbbfejlesztett – általunk is használt – polisztirol-rendszerből épült legrégibb lakóház ma 50 éves. A labortesztekben olyan körülményeket szimuláltak, melyek megfelelnek egy kb. 100 éves szabadtéren eltöltött időtartamnak, az anyag minősége azonban még ekkor sem romlott. A ProKoncept épület masszív, földrengés biztos, hiszen a térhálós monolit betonszerkezet ellenáll bármely irányú mozgásnak.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!