menü

Penthouse lakás a belváros szívében

Címkék

Penthouse lakás a belváros szívében

A penthouse eredetileg már a húszas években elterjedt az észak-amerikai nagyvárosokban, itthon csak az utóbbi néhány évben vált divatos kifejezéssé, fogalommá. De mit is jelent valójában? A penthouse nem más, mint az épületek tetején elhelyezkedő (önálló lakóház), amely jellemzően hatalmas terasszal, tetőkerttel rendelkezik általában a prémiumkategóriát képviselve.

Penthouse lakás a belváros szívében illusztráció

Mik a penthouse előnyei? A legjellegzetesebb külső jegy a hatalmas terasz, ahol valódi város feletti oázist lehet kialakítani, és legalább a saját kert illúzióját megszerezheti a tulajdonos. Az ilyen lakások legtöbbször tágasak, modernek és jól felszereltek, továbbá a legfelső szintről nyíló kilátás sem mellékes szempont.

A tőlünk épült penthouse lakásba belépve azt tapasztaltuk,hogy a Zalakerámia Canada padlólap karakteres stílust ad az otthonnak. A barnás, bézses színvilág (falak, bútorok színe) meghatározó része a lakásnak, jól harmonizálva a burkolatokhoz. A nappali és konyhai rész tágas, egylégtérben helyezkedik el, amelyet a padlólap mozaiksorra elegánsan elválaszt, határol. A penthouse minden pontján látszik az átgondolt tervezés, kifinomult ízlésvilág, precíz kivitelezés.

A lakás a nagyobb tere után több kisebb szobára, helységre tagolódik. Az otthon zuhanyzóval felszerelt kisebbik fürdőszobájában a Color Sonora divatos burkolata illetve a Box Docce íves walk-in zuhanyzó fal található (Wellis Mariner silver zuhanypanellal kiegészítve), amely praktikussága mellett egy nagyon látványos megoldás. A Petek fürdőszobabútor  a Gedy fürdőszoba-kiegészítőkkel karöltve egységes összképet alkot. A „smart” vonulat az építőipar, a lakberendezés több területén is egyre jobban jelen van. A wc és ülőkéje a japán technológia egyik gyöngyszeme, smart tulajdonságaiból fakadóan magasabb komfort szintet nyújt használója számára. Az ajtó mellett az Orka Riva 45 Avola kisméretű fürdőszobabútor található, amely méretéből fakadóan roppant praktikus megoldás a helyszűkösség áthidalására.
Tovább haladva  a hálószoba tárul elénk, ahol a tökéletes alvás, pihenés garantált. A lakás teljes egészében: a padló, a falak, a mennyezet teljes szigetelést kapott. A megfelelő klíma mellett ezáltal a hangszigetelés is adott. A szoba Egger lamináltpadlója stílusosan illeszkedik az ágyhoz és az éjjeliszekrényekhez, követve az egységes stílust.
A hálószoba mellett a nagyobbik fürdőszoba a teljes felfrissülés, relaxáció színtere. A falon és a padlón is a Travertino elegáns burkolatait láthatjuk, Radeco radiátorral szerelve. A fürdőszobaszekrény a Petek lenz 100-as típusú szekrénye, Hansgrohe csapteleppel kiegészítve. A Wellis Mila sarokkád lehetőséget nyújt a teljes ellazulás mellet a feltöltődésre.
A lakás belső terének bemutatása után a penthouse lakás jellegzetessége a terasz következik. A közel 100 nm2-es terasz a Sintesi explorer Grigio padlóburkolatát kapta. A terasz rendelkezik fedett, beépített résszel is, amely dísznövénykertnek van kialakítva. A privát szféra teljesen védett,a ezért a jacuzziból kényelmesen lehet élvezni a kilátást.

Köszönjük, hogy a Gulyás Tüzépet választotta!

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!