menü

Konto akusztika -Hangok harmóniájában-

Címkék

Konto akusztika -Hangok harmóniájában-

A Konto (jelentése: tőzeg) egy finn tulajdonban lévő, finnországi gyárral rendelkező vállalat, mely az ország természetes környezetében megtalálható tőzegrostból állít elő ökológiai szempontból kiemelkedő termékeket. Ezeket a termékeket főként akusztikai célokra használják.

Konto akusztika -Hangok harmóniájában- illusztráció

A vállalat értékrendjének szerves részét képezi a környezettudatos szemlélet, nagy figyelmet szentelve a termékek kiváló minőségére. A felszíni tőzeg egyedülálló hangelnyelési és hőszigetelési képességekkel rendelkezik. Természetes rostjainak köszönhetően nagyon tartós és rugalmas az anyagformálhatóságát tekintve.

Kiemelkedően jól ellenáll a nedvességnek és penészesedésnek, ezzel felhasználási teret nyitva vizes, párás és kültéri helyiségeknek is. Organikus, természetes megjelenésének köszönhetően a Konto akusztikai panelek új távlatokat nyitnak a mai modern belsőépítészet területén is. A panelek festhetőek, nyomtatott képekkel díszíthetőek, vagy vízvágással alakra vágott formákká, dombornyomásos képekké alakíthatóak, eredeti fizikai tulajdonságaik és funkciójuk megtartása mellett. A Konto akusztikai panelek felhasználhatóak határoló falakon, mennyezeten, könnyűszerkezetes válaszfalakon is.

A Konto hitvallása: Az akusztika tervezhető! Egy „tájkép”, mely él, mozog és változik! Egy jó akusztikájú teremben a kívánt hangok kiegyensúlyozódnak, míg a nem kívánt hangok kirekesztődnek. Egy terem akusztikai minőségét meghatározza a terem mérete, formája, belmagassága a hangokat visszaverő felületek anyaga. Az adott helyiségben milyen arányban vannak és mennyire meghatározók az ún. puha vagy kemény felületű tárgyak (bútorok, textíliák) felületek (üveg, beton, járólap, laminált padló, gipszkarton). Továbbá függ a teremben tartózkodó emberek számától (azon belül mély hangú férfiak és magas hangú nők megoszlásától), valamint a teremben végzett tevékenység jellegétől.

Akusztikai képességek szempontjából a helyiségeket azok funkciója szerint a következőképp csoportosíthatjuk:

Termek, amelyekkel szemben nincs speciális elvárás beszéd vagy zene hangzását illetően.

Szónoklatra/előadásokra tervezett termek: E helyiségekben - amennyiben akusztikailag nincsenek előre megtervezve, - a hangok kontrolálatlanul, irányíthatatlanul közlekednek, „pattognak” a kemény felületek között. Az utólagos akusztikai egyensúly megteremtéséhez kiválóan alkalmasak a természetes anyagból készült Konto termékek.                                                         

Zenehallgatásra/zenélésre, zenei előadásokra tervezett termek akusztikai kialakítása sokkal komplexebb, mint az előző típusok esetében.

Itt a visszaverődő hang tulajdonságai a legfontosabbak. A megoldást szintén a Konto termékei jelenthetik. Konto hangelnyelési szempontból „A” kategóriás kompakt akusztikai termékeinek leggyakoribb felhasználási területei: kórházak, iskolák, óvodák, éttermek, szórakozóhelyek, konditermek, sportcsarnokok, kiállítótermek, konferencia-központok, középületek.

És az otthonunk!

Felmerülhet a kérdés, miért fontos a visszhangcsillapítás az otthonok mellett a modern, általában egylégterű, nyitott munkahelyeken is?

A Call centerekben/ügyfélszolgálati helyiségekben, egy légtérben folyamatos kommunikációt folytató kollégák nem elkerülhető „hangterhelése”, az elektronikai eszközök (számítógép, klíma) észrevétlen, de annál zavaróbb, egészségre káros hangjai idővel stressz forrásokká válnak a szervezetre nézve.

Fejfájás, lassú, de helyrehozhatatlan halláskárosodás, vegetatív idegrendszert károsító hatások következhetnek be, csökkentve a koncentrációs képességet, ezáltal pedig a munkavégzési teljesítményt is. A Konto akusztikai panelek kézenfekvő lehetőséget kínálnak mindazok számára, akik egyszerű, de minőségi megoldást keresnek akusztikai igények és problémák kezelésére!

 

www.konto-akusztika.hu

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!