menü

HALLTEX -Dekoratív beltéri hang- és hőszigetelés

Címkék

HALLTEX -Dekoratív beltéri hang- és hőszigetelés

Gondolkozott már azon hogyan lehetne csendet varázsolni a környező és szomszédos zavaró zajokat kizárva az otthonából?

HALLTEX -Dekoratív beltéri hang- és hőszigetelés illusztráció

Szeretne csendet varázsolni a környező és szomszédos zavaró zajokat kizárva az otthonából?

Hiába fűt, nincs meg a megfelelő komfort érzete?

Szeretné felújítani lakását új dizájnt teremtve?

Mindez egy lépésben megoldható! HALLTEX® - 3 tulajdonság egy termékben!

 

HALLTEX

A HALLTEX® mindössze 12 mm vastagságú fali- és mennyezeti paneljei kiváló hang- és hőszigetelési paraméterekkel rendelkeznek. Natúr, tapéta nélküli alátétpanelekkel fokozható a fali- és mennyezeti panelek hang- és hőszigetelési hatékonysága. Az alátétpanelek önmagukban is kiváló hang-és hőszigetelési réteget biztosítanak a parketta és a laminált padló alatt.

A nútféderes és hagyományos illesztésnek köszönhetően a panelek felhelyezése akár házilag is kivitelezhető. A fali- és mennyezeti dekor panelek építési kartusos ragasztóval könnyen, közvetlenül helyezhetőek téglafalra, betonra vagy gipszkartonra, tapétázott felületre. Átlagos állapotú fal esetében semmilyen előkészítés (glettelés, felületjavítás) nem szükséges. Nagyobb egyenetlenség esetén párnafa használata ajánlott.

 

HANGSZIGETELÉS

 A HALLTEX® kiváló megoldás a léghangok kiiktatására (hangos beszéd, utcai zajok, kutya ugatás, gyereksírás, szórakoztató elektronikai berendezések túlzott használata).  A panelek hangcsillapítási értéke léghangok estén átlagosan 22 dB a 200-2000 Hz közötti tartományban mozog. A hangcsillapítás mértéke tovább fokozható a HALLTEX® natúr tapéta nélküli alátétpanelek használatával, így nagyságrendileg 60-80%-os hangtompítás elérhető el.

A járás során keletkező lépés- és kopogó hangok tompítására 8-25 mm vastagságú szigetelő- alátétpaneleket alkalmazunk. Így nem csak az alulról felszűrődő hangokat/zajokat tudjuk csökkenteni, hanem az általunk okozott hangok/zajok lejutását is megakadályozzuk.

AKUSZTIKA

A HALLTEX® panelek jelentősen csillapítják a hang terjedését, ez által nagymértékben javítva a helyiség akusztikáját. Ezért előszeretettel alkalmazzák stúdiókban, házimozi helyiségekben is. Hangszigetelő-hangelnyelő képességei megfelelő megoldást jelentenek magán és középületek, üzleti tárgyalók, orvosi rendelők, iskolák, zeneiskolák, óvodák vagy egy légterű irodák munkaállomásainál.

 

HŐSZIGETELÉS

Gyakori probléma, hogy a kültéri hőszigetelés ellenére a belső falfelület továbbra is hideget sugároz. Ha a kültéri szigetelés nem megoldható, (pl. műemlék épület, társasház) a HALLTEX® fali- mennyezeti- dekor paneljeivel az említett probléma ellensúlyozható! 

Anyagszerkezete szigetel a tapéta hátoldalát ellátó vékony alumínium rétegnek köszönhetően, mely hő tükörként funkcionál, visszaáramoltatva a felületére érkező meleg levegőt.

A panelek átveszik a szoba hőmérsékletét és megtartják azt, függetlenül attól, hogy télen a fűtés melegét, vagy nyáron a klíma hűvösségét kell-e bent tartani. (Hővezetési tényező 0,0488 W/mK)

A modern, nagy belmagasságú egybenyitott szintek tetőterének hőszigetelése, hőháztartásának optimalizálása is kihívásokkal teli feladat, az épület legmagasabb részébe végtelenül áramló meleg levegő végett, mely megakadályozza a komfortos egyenletes hőmérséklet fenntartását.

A HALLTEX® mennyezeti panelekkel történő tetőtéri felületek burkolásával kiküszöbölhető ez a probléma, melynek köszönhetően a fűtési/hűtési költség csökkenthető.

A szigetelendő falon kialakult pára kicsapódás okozta penészedést a panelek felrakása előtt orvosolni kell. Eltávolítva a penészesedést, kiszárítva az adott felületet, biztonsággal panelezhetünk.  

DEKOR

A HALLTEX® tartós, tisztítható, gyárilag laminált papír-, vinil- textil- és geotextil tapéta bevonatú panelekkel a szigetelés és a végső felület egyetlen lépésben kialakítható, így a termék egyszerre ötvözi a praktikumot az esztétikummal, felhelyezés után kész hang- és hőszigetelt beltéri dekoratív felületet adnak.

halltex5 - 1

  KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

  A HALLTEX® panelek a fenntarthatóság jegyében egészséges, zöldbarát megoldást nyújtanak. A panelek kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak: fenyőfa őrlemény lisztjét, a fa saját gyanta tartalmát.

A fa egy megújuló erőforrás, felhasználásának nagy múltú hagyományai vannak a finn építőiparban. 

A HALLTEX ® termékek független laboratóriumi bevizsgálás alapján a legjobb emissziós, M1-es besorolást érték el Finnországban.

Legyen szó hőhidak kiküszöböléséről, zavaró hangok tompításáról, vagy az otthonok egyedi és kreatív dizájnjának kialakításáról, a Halltex fali, és mennyezeti paneljei gyors, hatékony, és dekoratív megoldást kínálnak!

HALLTEX® - 70 év hagyomány Finnországban, 10 év tapasztalat a magyar piacon!

 

www.halltex.hu

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!