menü

Drénlemez – a vízszigetelő

Címkék

Drénlemez – a vízszigetelő

A drén­lemez nagy szilárd­ságú polietilén, ami mind függőleges, mind vízszintes épületszerkezetek vízszigetelésére, a nedvesség eltávolítására alkalmas.

Drénlemez – a vízszigetelő illusztráció

Alkalmazási területei:
– Épületszerkezet vízszigetelésének védelmére: a pince fal vízszigetelése esetén a drénlemez a mechanikai sérülések esetén védi a vízszigetelést, mindamellett, hogy segíti a fal szellőzését, csökkenti az épületszerkezetet érő vízterhelést.
– Talajon fekvő padlók esetén: a talajjal érintkező vízszintes épületszerkezeteknél a drénlemezt elválasztó rétegként használjuk (szerelőbeton helyett), amely a további munkálatok aljzatául szolgál, illetve talajpára, talajnedvesség elleni védelmet biztosít.
– Zöldtetők: az extenzív és intenzív zöldtetők kialakításánál rétegrendi követelmény a vízmegtartó réteg alkalmazása, amely a feletette lévő talajréteg kiszáradásának veszélyét csökkenti.
– Nedves falak vakolható aljzataként – alagsori helyiségek és pincék nedves falainak és problémamentes megoldása, a falak kiszellőzésének biztosítására használjuk.
– Alkalmazhatjuk lépéshangszigetelő lemezként is. Közbenső födémeknél szalagparketta aljzataként alkalmazható lemez, amely hanglágy közegként növeli a födém hanggátlását, az úgynevezett „kopogóhangokkal” szemben.
Jó tudni: a drénlemez ivóvízre semleges, kémiai szerekkel szemben ellenálló, korhadás- és gyökérálló.
Figyelem: A különböző célok esetében különböző vastagságú drénlemezt használunk, s a céltól függően fektetjük, illetve alkalmazzuk a drénlemez egyik, illetve másik oldalát!

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!