menü

II. lett a DEMkenu csapata a Betonkupán a Gulyás Tüzép támogatásával

Címkék

II. lett a DEMkenu csapata a Betonkupán a Gulyás Tüzép támogatásával

Betonkenuk száguldása és betonhíd mustra a Dunán

II. lett a DEMkenu csapata a Betonkupán a Gulyás Tüzép támogatásával illusztráció

Gulyás Tüzép számára mindig fontos helyen szerepelt a debreceni sport támogatása. Ezért is örömmel támogattuk a DEMkenu csapatának fiataljait a versenyen való részvételben. 

2017. június 23-án eddigi rekord csapat részvételével került megrendezésre a VI. Mapei Betonkenu Kupa. Az első helyezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csapata nyerte. A második helyezést a versenyen először résztvevő Debreceni Egyetem (DEMkenu) érte el, a debreceni GSV támogatta. A harmadik a Széchenyi István Egyetem (SZEnavis) csapata lett.

 

A hagyományokhoz híven idén is Horváth Csaba Olimpikon, többszörös világ- és Európa-bajnok volt az esemény sportszakmai fővédnöke. A kupa helyszínén, a budapesti Lágymányosi öbölben 180 fő gyűlt össze, hogy 14 csapat tagjaként vagy csapat szurkolóként részt vegyen a versenyen.

Természetesen a nap további fő eseménye a betonhíd verseny volt. A csapatok feladata az volt, hogy készítsenek a lehető leghosszabb távolság áthidalására alkalmas, olyan beton műtárgyat, amelynek a súlya nem nagyobb 80 kg-nál, és amit a közepén 75 kg súllyal terhelve állékony marad. Természetesen minden betonhidat töréstesztnek vettetek alá az öbölben. A betonhidak értékelésekor nem csupán a teherbírás, hanem a hosszúság és a kivitelezés is számított, és természetesen nem maradhatott el a már hagyományosnak számító sárkányhajós futam sem.

 

A Betonhíd verseny eredménye az alábbiak szerint alakult:

1.BME Navis Caementicia

2.Mapei

3.Debreceni Egyetem, DEMkenu

 

A gondos előkészületeknek a tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően hallgatóink csapatának sikerült több versenyszámban is dobogón állni:

Sárkányhajó (regatta) futam: I. helyezés,

Legjobb csapatbemutató videó: Különdíj,

Leggyorsabb betonkenu: Különdíj,

Betonhíd teherbírás: III. helyezés,

mely részeredmények összesítését követően csapatunk a nemzetközi versenyen összesítésben ez évben is az előkelő II. helyezést szerezte meg! 

Jövőre cél az első hely, melyhez az építős hallgatók várják azon más szakok/karok hallgatóinak segítségét, akik versenyszerűen eveznek/eveztek, esetleg fogtak már evezőt, és akik a következő versenyen kenujukat hajtják majd a Duna vizén.

A csapat szeretne hatalmas köszönetet mondani a Gulyás Tüzépnek, aki nélkül a betonkenu nem épült volna meg. 


Tisztelettel és KÖSZÖNETTEL, 
Papp Mihály, DEMKenu csapat

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!