menü

CERSAIE, a kerámia burkolatok Nemzetközi Kiállítása

Címkék

CERSAIE, a kerámia burkolatok Nemzetközi Kiállítása

32. alkalommal került megrendezésre Bolognában a legújabb fürdőszobai trendeket bemutató kiállítás, ami évente követi a társadalmi változásokat és a fejlődést, továbbá felkészít a jövőbeni trendekre.

CERSAIE, a kerámia burkolatok Nemzetközi Kiállítása illusztráció

A követekző hetekben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a megjelenő gyártók újdonságait, és ezáltal segítsünk eligazódni az építkezni vágyóknak a fürdőszobai trendek világában.

A kiállítók nagy száma ellenére minden évben lehet találni egy vagy több átfogó témát, amely erősen képes befolyásolni a piac igényeit és a fogyasztók vásárlási szokásait. Az idén a téma a hagyomány iránti vágy. Az elmúlt évek minimalista irányzatát, azaz a homogén felületeket, semleges színeket, nagy méreteket vegyítik a színes dekorációkkal.

A Ceramica Sant’Agostino gyár esetében is – amellett, hogy Philippe Starck gyűjteménye köré építi fel termékeinek körét, amelyekben a dekoráció és a szín lesz a főszereplő – a csiszolt felületek és hexagonális formátumok kerülnek rivaldafénybe.

A kerámiagyárak – mindenki a maga módján – újraértelmezték a betonlapokat hexagonális formában. Az eredmény egy sor szokatlan hatszögletű mintázatú burkolat különböző bevonattal, szokatlan dekorációval. Az új formátum egyaránt megjelenik a látványos falburkolatok és padlóburkolatok esetében is.

Az Atlas Concorde és a FLORIM csoport standján egyre nagyobb méretű márvány felületek, míg a Supergres és Mirage kínálatában vastagított speciális kőhatású burkolatok jelentek meg.

A famintás burkolatoknak soha nem látott választékát vonultatták fel a gyártók. A korábbi évekhez képest a változást a fa felületek öregedő hatása és szuper fényessége jelentette. Ilyenekkel találkozhattunk a Sant’Agostino és a Ceramica LaFaenza gyáraknál.

Számtalan gyártónál találkozhatunk a múlt századi dekoratív kerámia kortárs újraértelmezésével. A Mettlach-i csempe burkolatának mintája ihlette, mely csábító keveréke a történelemnek és a modernitásnak.

...folytatjuk.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!