menü

Cersaie 2017: Tükörmárványok, óriáslapok, nemes alapanyagok bűvöletében

Címkék

Cersaie 2017: Tükörmárványok, óriáslapok, nemes alapanyagok bűvöletében

A Cersaie 2017 az a Bolognaban megvalósuló fürdőszobai és egyéb épületkerámiákat bemutató nemzetközi reprezentatív kiállítás, amely kulcsfontosságú az építészet és belsőépítészet, a lakberendezés világában. Itt jelennek meg az újdonságok és az elgondolkodtató burkolatkísérletek, amelyek meghatározzák a jövő otthonainak és közösségi tereinek arculatát.

Cersaie 2017: Tükörmárványok, óriáslapok, nemes alapanyagok bűvöletében illusztráció

A Gulyás Tüzép vásárlói számára is kiemelt esemény ez, hiszen innen szűrhetőek le a jövő év burkolattrendjei, s többek között ennek a kiállításnak a legcsodálatosabb darabjai jelennek meg a jövőben Otthon Áruházunk kínálatában. A 2017-évi Cersaie az előző évek továbbgondolt változata, de miben is nyilvánulnak meg ezek a továbbgondolt gondolatok?

Szabadság, Kreativitás, Design

A fali- és padlólapok az álcázás nagymesterei. A kerámiaiparban alkalmazott digitális technológia ugyanis tömeggyártásban képes leutánozni a természet egyedi szépségeit. A Cersaie-t uralták a szebbnél szebb famintás lapok, a kő és márványmintát öltő óriási burkolatok – amelyek könnyebbek és vékonyabbak lettek, mint az elmúlt évben - és a csodálatos tükörmárványok, - amelynek egymás melletti lapjai egymás tükörképei-, valamint a varázslatos kőhatású burkolatok. Érdekesség volt, hogy az óriási méretű lapokat (120X240 cm, 150x300 cm méret) nem csak a falra és padlóra, de például konyhaszekrényre, asztalra is teszik, ezzel bővítve a burkolatok felhasználási körét.

Továbbra is divatosak a dúsan dekoráló patchwork burkolatok és a cement alapú lapok – négyzetes és hatszög formában -, valamint a letisztult, minimál stílus. A minimalt a kiállítók sok zöld élő és műnövénnyel, valamint a klasszikus pasztellszínek megjelenésével (mályvák, tüdő- és halványrózsaszínek, zöldek, kékek) ellensúlyozták. Reneszánszukat élik a mozaikok, amelyek a szivárvány minden színében pompáznak, valamint továbbra is trendik a nosztalgikus, vintage stílusú burkolatok.

Letisztult szépség, divat, geometria és 3D

A háromdimenziós burkolatok is egyre kifinomultabbak, formabontó, csillogó, térbeli megoldásaikkal. Megjelentek a kreatív geometriai motívumok, a fahatás esetében pedig a tökéletes parkettahatás is jelentkezik kerámiaburkolat formájában. A kőhatású lapok színárnyalatai is bővültek, egyedi kőhatást megjelenítve ezzel a kínálati palettán.

A kiállításról nem hiányoztak a merész, színes hátterek sem, amelyek szintén a finom pasztellekkel és pompázatos mozaikokkal kombinálva jelentek meg.

A rendkívüli megoldások mellett természetesen vannak olyan gyártók, akik a közkedvelt színvilág, felület és méretkínálat mellett maradtak, de az ő kínálatukban is megjelennek az egyedi és kifinomult textúrák. Így hatnak a leggyönyörűbb lapok hatnak a mindennapi burkolatokra.

A lenyűgözően szép márványhatású lapok, a kő természetes ragyogása mellett nem lehetséges elmennünk anélkül, hogy hatást ne gyakorolna ránk, meg ne csodálnánk szépségét, s el nem gondolkoznák azon hogyan nézne ki ez az elegancia otthonunkban, irodánkban vagy a közösségi terekben.

Amennyiben Ön is meg szeretné csodálni az újdonságokat, látogasson el a Gulyás Tüzépre, ahol új fürdőszobai enteriőrökben mutatjuk be a legszebb fürdőszobai burkolatokat. 

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!