menü

Cersai 2016 - A legújabb trendeket követjük!

Címkék

Cersai 2016 - A legújabb trendeket követjük!

Minden év őszén Bolognában kerül megrendezésre a lakáskerámiák és fürdőszoba berendezések legnagyobb kiállítása, a „legfrissebb” falburkolat és padlólap trendeket bemutató Cersaie.Ezen a nemzetközi eseményen a kerámiaipar legjelentősebb márkái vonulnak fel, és több mint 100.000 látogató, köztük építészek, kereskedők és érdeklődők találkozhatnak a legújabb dizájn és technológiai fejlesztésekkel. A 2016 évi Cersai-on 852 kiállító mutatkozott be 43 ország képviseltette magát.

Cersai 2016 - A legújabb trendeket követjük! illusztráció

A 2017. év nemzetközi burkolattrendje egyrészt letisztult, stílusos, kifinomultan elegáns és ezzel párhuzamosan érdekesen ellentmondásos. Tovább erősödtek és finomultak az elmúlt év trendjei, többek között a természetes hatású anyagok használata. Tömegével találkoztunk szebbnél szebb fa- és természetes kőhatású lapokkal, valamint tökéletes márványhatású kerámiákkal. A nyers faszínek és a puha hatású földszínek domináltak a legtöbb kiállítónál, de a burkolatok összhatása idén nyugodtabb, lágyabb, az elmúlt éveket jellemző ipari minimál stílust melegebb színek, ugyanakkor fémes felületek váltották fel. Megjelennek a visszafogott, semleges, anyagukban és árnyalatukban mégis impozáns, kifejezetten inspiráló szürke színek, amelyek egyszerű eleganciát, kifinomultságot, rendet és nyugalmat sugároznak. A szürke használatával a modern letisztultság új ruhát öltött. Jól mutatnak a melegebb színekkel is, használjuk őket bátran! Az ipari minimál stílusú lapok mellett – ezzel a stílussal éppen szembe menve - megjelentek a  dizájner formatervezett műalkotás hatású fémes, arany, ezüst, illetve tükrös térbeli dekorelemek, és a színes, iparművészeti-jellegű alkotásokat idéző modern, fényes, csillogó, mázas porcelán, valamint festményszerű mozaik-hatású térből kiemelkedő alkotások, amelyek azt sugallják: „Merjünk bátrak és egyediek lenni!”

Érdekességek:

 -Azt gondoltuk, hogy a burkolólapok mérete már nem fokozható tovább, de az idei Cersai egyik meglepetése éppen ez volt. A kiállításon láttunk 320 cm x 160 cm méretű falilapokat vékonyított (6mm-es vastag) változatban, illetve 1 m X 3 méteres kerámia padlólapokat is. A szuperhosszú csempék mellett megjelentek a szupervékony és szupervastag burkolatok is a kínálati palettán.

 -A famintás burkolatok esetében is úgy gondoltuk, hogy „már mindent kitaláltak a gyártók”, de tévedtünk. Az egyik gyártó lapjai például a gyümölcsfák hatásait utánozta mesterien. Impronta, NovaBell?

 -A patchwork mintázat továbbra is trendi, illetve  láttunk néhány újabb szín és textúra kísérletet, a koptatott fahatás megújítására is. Továbbra is divatosak, az anyagukban domborított, hullámzó-, vagy plasztikus mintázatú dekorlapok is.

 2015-ben Cersai nagydíjat kapott a Sant’Agostino gyár akkori újításával, a textil utánzatú kerámiával, amelynek témaváltozatai több gyártó kollekciójába is bekerült idén.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!