menü

Általában a melegburkolatokról

Címkék

Általában a melegburkolatokról

Burkolatról beszélünk, számos opció eszünkbe jut. Ahogyan a nevében is benne van, egy meleg anyagú termékről van szó. Esetükben lábaink nem a kőhöz, vagy a csempéhez hasonló hideg érzetben részesülnek, amikor a padlóra lépünk. Két fő csoportba sorolhatjuk őket. Egyik csoport az úgynevezett rugalmas burkolatok (vinyl padló, szőnyeg), másik csoport a faanyaggal rendelkező padlók (laminált padló, faparketta).

Általában a melegburkolatokról illusztráció

Laminált padló 
A legnépszerűbb melegburkolat, esetenként a legkedvezőbb megoldás anyagi szempontból, illetve ár-érték arányban is a legkiválóbb megoldás. Anyagát tekintve a laminált padló 90%-ban fa. Sikere és népszerűsége abban rejlik, hogy a klasszikus mintázatok, színek mellett olyan padlónk is lehet, amely korábban elképzelhetetlen lett volna. Számos laminált padló burkolható már padlófűtésre, és vannak közöttük olyanok is, melyek nem kizárólag otthoni, hanem közületi felhasználásra is tökéletesen is alkalmasak. Külön említést érdemelnek fényes laminált padlóink, mely a kételyekkel ellentétben, nem karcolódik, igazán jól bírja a strapát. 
Forgalmazott márkáink: EGGER, HARO, ELESGO

Faparketta
Az örök klasszikus. Valódi fából készült, rendkívüli szépséget kölcsönöz minden helyiségnek, és lássuk be, van egy presztízsértéke. A parketták legfőbb jellemzője, hogy teljes vastagságukban valódi fából készülnek, egy-, kettő-, és háromrétegű típusban. Mind látványban, mind érzésben természetesek és meleg hatásúak, emellett minden típusuk hosszú élettartamú, többször felújítható. A faparketták egyediségét az adja, hogy – természetes anyag lévén – mintázata burkolás után teljesen egyedi és utánozhatatlan.
Forgalmazott márkánk: Haro

Vinyl padló 
Viny padló esetében kivételesen népszerű termékről beszélhetünk, ez azonban nem tartalmaz fát. Designflooring gyárunk fő hitvallása a természethez való hűség, így a fa hiányát egyáltalán nem fogjuk észlelni, mivel megjelenésükben a dekorok megszólalásig hasonlítanak a fa- illetve a kőburkolatra. Számos előnye között érdemes említeni karcállóságát, strapabíróságát, vízállóságát, rugalmasságát, időtállóságát, és persze gyönyörű, stílusos megjelenését. Könnyedén formára vágható, aminek köszönhetően a dizájn határtalan megálmodása, majd megvalósítása gyerekjáték ezzel a burkolattal. Mivel ez az anyag 100%-ig vízálló, tökéletes választás akár fürdőszobába is.
Viny padlóink burkolását tekintve 3 remek módszer is rendelkezésre áll, melyekkel igazán könnyű a munka.
Ragasztós technológia arra szükséges figyelni, hogy speciális vinyl padló burkolásához alkalmas ragasztót használjuk.
Klikkes technológia egy igazán gyors megoldás. Ragasztás nélkül, a klikkrendszer segítségével könnyedén összeilleszthetők a szükséges elemek.
LooseLay: a LooseLay termékcsalád egy új formatervezésű, luxus vinyl padló, amely egy speciális, súrlódás gátló hátlapot tartalmaz, melynek köszönhetően a megnövelt dimenziós stabilitással kombinálva azonnal a helyükön tartja az egyes lemezeket, anélkül, hogy ragasztóanyag lenne bármelyik alkotóelemében vagy magán a padlón, ahová lefektetjük.
Forgalmazott márkánk: DESIGNFLOORING

Parafa padló
Ezt a fajta melegburkolatot külön szeretnénk kiemelni. Az alapanyag – vagyis a parafa – igazán rugalmas anyag, így ebből adódóan ellenáll a benyomódásokkal szemben, a bútorok helye nem látszik meg rajta, miközben a lépéseink zaját is elnyeli, hiszen kiváló rezgéscsillapító hatással is rendelkezik. Természetes anyag lévén, különösen környezetbarát: tisztítása, ápolása is könnyű. Antisztatikus felületén nehezebben tapad meg a por és más szennyeződések.
Forgalmazott márkáink: Haro, Egger

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról!